De trip naar Hakuna Matata Holidays per vliegtuig, auto en boot

We raden u aan om op tijd te beginnen met zoeken naar het bij u passende vervoer naar Hakuna Matata Holidays.
Er zijn vele wegen die naar Griekenland leiden. Daarbij blijken soms grote prijsverschillen te zijn, dus een grondige voorbereiding loont meestal de moeite. Laat het ons weten als u meer hulp nodig heeft bij het uitzoeken van uw reis; samen komen we er zeker uit.

 

Met het vliegtuig naar Athene of Kalamata

De meeste gasten die bij Hakuna Matata Holidays verblijven, reizen via vliegveld Athene, Elefthérios Venizélos code ATH, of via vliegveld Kalamata, genaamd Captain Vassilis Constantakopoulos, code KLX.
Vanuit Nederland en België zijn talloze vluchten beschikbaar voor deze 2 bestemmingen.

Autohuur 

Hoewel het openbaar vervoer met de bus goed geregeld is in Griekenland, is het toch comfortabel om zelf de beschikking te hebben over een (huur)auto. Verreweg het beste is het om de autohuur ruim van te voren vanuit Nederland te regelen. Autohuur is geregeld in de terminal van het vliegveld.  De grote autoverhuur bedrijven hebben soms vestigingen nabij het vliegveld, waarbij gasten met shuttle-busjes heen weer worden vervoerd.

Met de auto is het vanaf het vliegveld van Athene 3,5 uur rijden over een relaxte tol-snelweg naar Hakuna Matata Holidays, zonder tussenstops. De tol bedraagt ong. 20 euro, enkele reis.

Met de auto is het vanaf het vliegveld van Kalamata 1 uur rijden, zonder stops, naar Hakuna Matata Holidays.

Tip!

Kom je onderweg van Athene / Kalamata, tussen het vliegveld van Kalamata en het plaatsje Rizómilo, kraampjes tegen waar sinasappels (en andere lokale, heerlijk verse groenten en fruit) worden verkocht; neem gerust een grote zak mee! Deze sinasappels zijn heerlijk, ook om uit te persen. Een elektrische citruspers behoort bij Hakuna Matata Holidays tot de keukeninventaris!

Met de auto

Het is mogelijk om met de auto naar Griekenland te gaan. Het is een lange reis maar volgens ervaringsdeskundigen zeker de moeite waard.

Hiernaast een voorbeeld van een route van Nederland naar de Noord-Griekse grens bij Albanië.

Met de auto en de veerboot.

De reis vanuit Nederland gaat via Frankrijk of Duitsland, door Zwitserland en Italie, naar één van de veerhavens in Italië. Vanuit Italië zijn er meerdere mogelijkheden om met een veerboot naar Griekenland te varen.