go to english

Een inslaande bom…,

In het voorjaar van 2007 gingen we op vakantie naar Griekenland met onze dochter. In Nederland werkte ik (Will) in het Voortgezet Speciaal onderwijs en Jan had zijn eigen interieur-timmerwerkplaats. Eigenlijk hadden we er nog nooit over nagedacht om in het buitenland te gaan wonen of werken. We hadden een leuk leven, familie en vrienden. Tot we op deze rondreis ook op het eiland Kythera terecht kwamen. Op dezelfde plek en hetzelfde moment sloeg bij ons beiden een soort bom in. Plotseling was daar de behoefte, bijna noodzaak, om daar te gaan wonen.

Maar eigenlijk waren we nog veel te jong. Toch wisten we vanuit de diepte van ons hart dat we niet wilden wachten tot ons pensioen. Een eiland is dan niet handig, want als buitenlander ga je hier meestal in de toeristenbranche werken. Als het slecht weer is, gaan er geen boten en vliegtuigen. Dat betekent dat er geen gasten kunnen komen (of vertrekken wink) En op een eiland is alles een stuk duurder dan op het vasteland. Voor ons voldoende argumenten om op zoek te gaan naar een stukje Griekenland waar we hetzelfde gevoel bij hebben. 

Foto’s uit ‘de oude doos’.

herfst 2017

Met het originele ‘te koop’ bordje van onze olijfgaard!

Dat gebeurde in de herfst van 2007. Eerder hadden we dus de provincie Messinia letterlijk links laten liggen omdat de trein, waar we toen mee reisden, niet in dit gebied reed. Op de één of andere manier voelden we dat we hier naar toe moesten. We wisten niets van dit gebied. Er woedde enkele dagen een heftige herfststorm. En toch voelde de sfeer aan als een warm bad! Door de enorme gastvrijheid van de Grieken, voelden we ons al snel thuis. In een oogwenk besloten we dat onze toekomst in dit stukje Griekenland ligt. 

We stellen ons voor

Will

“Ik had een afwisselende loopbaan voor ik op latere leeftijd de studie leerkracht basisonderwijs begon. Uiteindelijk werkte ik 10 jaar  in het Voortgezet Speciaal Onderwijs.
Voor het opbouwen van Hakuna Matata Holidays ben ik uitgegaan van wat ik zelf fijn vind als ik op een plek als deze op vakantie ga. Zoals een basisvoorraadje koffie, thee, kruiden etc. in de keuken of fijne adviezen voor een mooie wandeling of een restaurantje waar ook locals eten. Geboren in een horeca familie is dienstverlening me met de paplepel ingegoten. Het maakt me dan ook erg blij als onze gasten helemaal uitgerust en toch vol van nieuwe indrukken en ervaringen weer afreizen naar huis.”

Jan

“Ik heb in mijn jonge jaren gevaren op koopvaardijschepen op de ‘wilde vaart’. In 1995 liet ik me omscholen tot interieur-timmerman en startte ik mijn eigen werkplaats. Onze lodges bouwde ik eigenhandig met hulp van Will en enkele vrienden.
Nu zorgen we samen voor onvergetelijke ervaringen voor onze gasten. Mijn passie voor de zee deel ik met veel van onze gasten door de boottochten met onze eigen boot. Zij vinden de boottocht vaak het hoogtepunt van hun vakantie. Ik geniet als ik hen naar plekken breng waar weinig mensen komen en hen de onderwater-wereld kan laten zien!”

Together we build paradise

Waarom deze plek?

 Jan vond deze prachtige olijfboomgaard. Naar alle kanten een schitterend uitzicht, hier en daar een streepje Middellandse Zee, de bergen van Agios Nikolaos in het westen, de bergen achter Pylos, de vlakten naar het oosten, veel olijfbomen en een stuk staatsbos. Afwisselend met roofvogels, huilende jakhalzen in de avond, vrolijk zingende vogels, het gezang van de krekels, de ongelofelijke stilte en de oneindigheid van het heelal bij nieuwe maan.
Hier bouwden we ons eigen mini-paradijs.
Tussen de olijfbomen, omringd door natuur en toch heel gemakkelijk bereikbaar.
Ons stukje geluk op aarde wat we graag willen delen met onze gasten.