Ontdekken

Glyfada

Glyfada of Karamanoli, zo’n 20 kilometer vanaf Hakuna Matata Holidays, is het dorp van graffiti-artiest Skitsofrenis. Het dorp is zo ongeveer een openlucht schetsboek geworden met op vele huizen prachtige graffiti van de hand van deze Griekse beroemdheid. Enkele weken geleden bezochten we het dorp en genoten van de kleurrijke schideringen.

Finikounda

Finikounda is zo dichtbij en toch komen we er niet vaak. Op deze licht bewolkte dag was het een fijne bestemming voor een wandeling en koffie met een lekker taartje!

Cycladen

In september hebben we deze keer een kleine 2 weken vrij gepland om zelf op vakantie te gaan. In Griekenland, deze keer werden het de Cycladische eilanden Milos en Serifos. Voor ons was het de eerste keer dat we op de Cycladen waren.
Vooral de manier waarop het licht zich daar manifesteert vind ik heel bijzonder!

En we beseffen eens te meer dat Messinia werkelijk een heerlijk groene oase is!

We hebben er enorm genoten en lekker uitgerust. Helemaal opgeladen voor de winter! Hieronder een paar foto’s van onze trip.

Natuur

Dit jaar hadden we enkele buitjes in september, na half november kregen we meer regen. Een zegen voor de natuur!
Je ziet het gras uit de grond schieten, alle landerijen zijn binnen een paar dagen voorzien van een groene waas.
Ook de bloemen in de tuin en in t wild komen weer tot leven en laten zich van hun beste kant zien.

Ook al is er vanaf oktober wat meer kans op een bui, de temperaturen zijn perfect om te wandelen, fietsen, mooie plekken te ontdekken en zelfs om te zwemmen in zee!

Tijdens onze trip naar Glyfada kwamen we langs deze mooie plek, het wordt ‘de grote waterval’ genoemd. Daar was nu niet zo veel van te zien maar het was wel een oase van groen!

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een vakantie bij Hakuna Matata Holidays?

Volg ons op social media voor meer inspiratie,
informatie en idee├źn.