Hakuna Matata Holidays

…een paradijs in Griekenland

verblijf in een unieke houten lodge

koel af in het zwembad

geniet van de omgeving

Hakuna Matata Holidays

Paradijs in Griekenland!

Bij ons verblijf je in de olijfboomgaard in één van onze unieke woonwagens met full-airconditioning, comfortabele bedden, compacte maar complete badkamer, veranda, buitenkeuken en loungehoek. Tussen onze beide woonwagens in bevindt zich ons zwembad (8 x 4 x 1,5m met jetstream). In beide woonwagens is (tegen betaling) WiFi beschikbaar. De auto kan geparkeerd worden op ons terrein.

Hakuna Matata Holidays beschikt over 2 accommodaties. Kleinschalig, midden in de natuur en toch gemakkelijk te bereiken. Gasten zijn zonder uitzondering blij verrast met de buitenkeuken; zonder problemen kan er gekookt worden voor het hele gezin of enkel een ontbijtje gemaakt worden.

Hakuna Matata Holidays is een locatie in Griekenland die een fijne vakantieplek biedt, in een ongedwongen sfeer met aandacht voor persoonlijke wensen. Een kleinschalige plek, omgeven door natuur, waar gasten hun eigen gang kunnen gaan en van elk moment kunnen genieten. Iedereen is welkom; we steken nadrukkelijk in op een inclusieve omgeving waarbij elk persoon uniek is. Jonge kinderen vermaken zich vaak met onze honden en katten. Tieners zijn niet uit de hangmatten te krijgen, en als dat wel lukt, is het zwembad hun favoriet. En de ouders? Die genieten van de relaxte sfeer, niets moet. Ze hebben overzicht, iedereen vermaakt zich en de kinderen kunnen niet zo maar van het terrein. Lees hier verder voor meer informatie en tips. 

Voor een ultieme vakantiebeleving kunnen we een boottocht met onze eigen boot voor je organiseren. Ook is het mogelijk om een relaxte massage of een Reiki sessie te boeken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Marketing door
Don’t worry, we gaan
je niet spammen!
de jacuzzi naast het zwembad voor huisje
kaartje Griekenland

Retraites

Onze locatie leent zich ook uitstekend voor kleinschalige retraites, cursussen en andere samenkomsten op het gebied van persoonlijke, intuïtieve of spirituele ontwikkeling. We kunnen daarvoor ondersteunende faciliteiten bieden zoals massages, Reiki, klankschalen sessie, stiltewandelingen, schilder-materialen, boottocht, mozaïeken. Lees hier meer

Covid 19

Met inachtneming van de actuele richtlijnen en maatregelen nemen we de nodige voorzorgsmaatregelen om te trachten te voorkomen dat via onze accommodaties besmetting met Covid 19 plaatsvindt.
Alle linnengoed en handdoeken worden op minimaal 60o C gewassen. Er is ontsmettende handgel en een spray-ontsmettingsmiddel aanwezig in de woonwagens.
Daarnaast is ons schoonmaakprotocol aangepast om mogelijke besmetting te voorkomen.

Wie zijn wij?

portret_bewerkt_3581_400x400

Wij zijn Jan van den Heuvel en Will van den Heuvel-Kastelijn.

In 2007 ontdekten wij deze omgeving. Een omgeving waar we ons heel snel thuis en welkom voelden door de enorme gastvrijheid van de Grieken, de reden waarom we besloten dat onze toekomst in dit stukje Griekenland ligt. Jan vond deze prachtige olijfboomgaard. Naar alle kanten een schitterend uitzicht, hier en daar een streepje Middellandse Zee, de bergen van Agios Nikolaos in het westen, de bergen achter Pylos, de vlakten naar het oosten, veel olijfbomen en een stuk staatsbos. Afwisselend met roofvogels, huilende jakhalzen in de avond, vrolijk zingende vogels, het gezang van de krekels, de ongelofelijke stilte en de oneindigheid van het heelal bij nieuwe maan. Ons stukje geluk op aarde wat we graag willen delen met onze gasten.

Jan: “Ik heb in mijn jonge jaren gevaren op koopvaardijschepen op de ‘wilde vaart’. De laatste 20 jaar in Nederland had ik mijn eigen timmerwerkplaats en heb ik mooie interieurs gemaakt voor mijn klantenkring.”
Will: “Ik had een afwisselende loopbaan voor ik de studie leerkracht basisonderwijs begon. Een studie HBO+ en een Master in Special Educational Needs volgden. In totaal ben ik 10 jaar werkzaam geweest in het Voortgezet Speciaal Onderwijs. Samen hebben we een volwassen dochter.

Missie

Onze missie, en dus die van Hakuna Matata Holidays, Jullie verblijf overtreft al jullie verwachtingen’.

Visie

De missie van Hakuna Matata Holidays is uitgewerkt in de visie. De visie geeft een concreet en doelgericht overzicht van de wijze waarop Hakuna Matata Holidays de missie wil bereiken. We verduidelijken onze visie in een aantal kernwoorden:

Beschikbaar: Wij, Jan en Will, zijn beschikbaar voor onze gasten. Wij zullen al het mogelijke doen om jullie verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Kwalitatief hoogstaand: De accommodaties en voorzieningen van Hakuna Matata Holidays zijn gemaakt van de best beschikbare materialen en worden vanuit een pro-actieve instelling onderhouden. We moeten zuinig zijn op onze aarde. Hakuna Matata Holidays wekt zelf elektriciteit op m.b.v. zonnepanelen en vangt hemelwater op om de olijfboomgaard en tuin te besproeien. In onze olijfboomgaard worden geen verdelgingsmiddelen of insecticiden gebruikt. Wij hanteren een open, eerlijke en heldere communicatie in wensen, offreren en factureren.

Veilig: Alle gasten, bezoekers en de medewerkers van Hakuna Matata Holidays gaan respectvol met elkaar en de aanwezige voorzieningen, inclusief de dieren, om. Alle voorzieningen van Hakuna Matata Holidays worden pro-actief onderhouden en regelmatig getest op veiligheid. Wij benadrukken een inclusieve houding. Dit wil zeggen dat wij anderen accepteren en respecteren, diversiteit als meerwaarde zien en een ieder dezelfde rechten en plichten toe-delen. Wij verwachten van onze gasten dat zij vanuit dezelfde houding verblijven op het terrein van Hakuna Matata Holidays.

Ontspannen: Tot rust komen, in rust en evenwicht komen door prettige bezigheden of een prettige omgeving. Tot rust komen in een (desgewenst) internet-vrije omgeving.  Hakuna Matata Holidays biedt een optimaal verblijf in een prikkelarme, maar niet saaie omgeving.

Waarom deze naam?

Hakuna Matata is een uitdrukking uit het Swahili (een Oost-Afrikaanse taal) en betekent zo veel als:

Geen zorgen. Wind je niet op. Er zijn geen zorgen/problemen (alleen uitdagingen!)
Bron: gevonden op 29-05-2016 op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Hakuna_matata

Wij vinden dit een mooi concept voor ons kleine paradijs.

De Omgeving

Finiki
Hakuna Matata Holidays hoort bij het dorpje Finiki, een kleine gemeenschap op 1,5 kilometer afstand. Er is 1 gelegenheid om iets te eten en drinken, welke tegelijkertijd dienst doet als ontmoetingspunt van de dorpelingen, miniwinkel en centraal post-afhaalpunt.
Methoni

Op 5 kilometer afstand, aan zee, ligt Methoni. In Methoni zijn veel restaurants en hotels, winkeltjes, cafenions, gezellige pleintjes met terrassen, soms in de schaduw van een prachtige plataan. Het strand wat zich uitstrekt langs de hele baai, loopt heel geleidelijk af in het water, ideaal voor kinderen. Grenzend aan het dorp begint het strand met, tijdens het zomerseizoen, heerlijke ligbedden en een tropisch aandoende beachbar. Er is verhuur van SUP-boards, waterfietsen en surfplanken. Lopend in westelijke richting valt meteen het grote Venetiaanse fort op. De wandeling onderlangs de fundamenten van het fort langs de aanlegplaatsen van de vissersboten, brengt ons bij een fijne zwem-plek: Asprades, een stukje zee met wit zand op de bodem waar het water heerlijk fris is. Lopend in oostelijke richting wordt het strand eerst wat rustiger waarna weer een drukker gedeelte volgt bij de camping aan zee van Methoni. Het restaurant bij de camping heeft een prima keuken tegen redelijke prijzen en een fantastisch terras aan het strand.
Een stukje voorbij de camping is een kleine landtong waar de gemoedelijke strandbar Ouraniá is gevestigd met fijne strandbedden op het strand. De recreatie in deze baai bestaat uit windsurfen, snorkelen, vissen, zwemmen, beachvolleybal, beach-badminton, zonnebaden, wandelen en dergelijke. Op de stranden bij Methoni is het prikkelarm recreëren. Geen speedboten of waterscooters.

De grootste attractie van Methoni is de ruïne van het Venetiaanse fort uit de 14e eeuw. Op het terrein kunnen prachtige wandelingen gemaakt worden met steeds weer verrassende doorkijkjes en uitzichten over de zee of het dorp. Het fort is van groot historisch belang door de vele volken die er gebruik van hebben gemaakt.

Pylos
Op een afstand van ongeveer 10 kilometer ligt de wat grotere plaats Pylos, waar het gemeentebestuur van Pylos-Nestor voor deze streek is gevestigd. In Pylos vinden we ook een fort; wat meer gerestaureerd dan dat van Methoni. Sinds de 13e eeuw is er al sprake van bebouwing op deze plaats, de Franken, Venetianen en Turken hebben er gebruik van gemaakt. In 1827 begon in Pylos, door een groot maritiem gevecht, de strijd die een einde maakte aan de 400 jarige overheersing door deTurken. In Pylos zijn verschillende winkels, banken, heerlijk koele terrassen onder enorme platanen, een ziekenhuis, apotheek, telefoonwinkel etc.
Finikounda
10 kilometer naar het oosten vanuit Methoni, richting Koroni, ligt het plaatsje Finikounda. een wat meer toeristisch dorpje met veel restaurantjes, winkeltjes, stranden en een gezellig haventje. Vooral in de avonduren is hier veel vertier en een gezellige drukte in de straatjes. Nog verder naar het oosten ligt de plaats Koroni. Samen met Methoni waren deze havenplaatsen in de Venetiaanse tijd de ‘ogen’ van Messinia. Koroni is een gezellige plaats met een levendige haven waar mooie wandelingen gemaakt kunnen worden, onder andere naar het hoger gelegen versterkte klooster.
Messinia

Messinia is de provincie waartoe de gemeente Pylos-Nestor behoort. In de provincie is veel natuur en cultuur te zien en beleven. Zo’n 10 kilometer ten noorden van Pylos ligt het toeristische dorpje Gialova met een gezellige boulevard, prima restaurantjes en een alleraardigst particulier museum over het dorp. Even verderop ligt een prachtige lagune waar vele vogels een veilige (broed)plaats vinden. Iets meer richting zee vinden we een prachtige baai, Voïdokilia (genoemd naar de vorm van een koeienmaag) die beschut ligt achter kustrotsen met een smalle opening die de baai steeds van fris water voorziet.

Er zijn prachtige watervallen (polilimnio) bij Kazarma langs de weg naar Kalamata.

Zo’n 15 kilometer ten noorden van het plaatsje Messinië, op de weg naar Kalamata, ligt een prachtige opgraving van het oude Messini. Vanuit het aangrenzende, hoger gelegen dorp Mavromati, kijken we neer op de oude tempels. Met een beetje fantasie zien we de priesters, priesteressen, krijgsheren en bevolking tussen de oude ruïnes lopen.

Kalamata

Kalamata is de hoofdstad van de provincie en ligt in het zuiden van Messinia aan de Golf van Messini. Bij een wandeling door het oude centrum is niet veel meer te zien van de zware aardbeving die in 1986 een flink deel van de stad heeft verwoest. Het Kastro, de Nea Agora en de haven zijn interessant om te bezoeken. Kalamata heeft een vliegveld waar steeds vaker internationaal op gevlogen wordt.

 

Peloponnesos

Peloponnesos is het op drie na grootste district van Griekenland na Macedonië en Centraal Griekenland. De naam heeft Peloponnesos te danken aan de mythologische figuur Pelopas (Pelops). Peloponnesos was een schiereiland dat via de smalle landengte van Korinthe met het Griekse vasteland was verbonden. In de 19e eeuw is in deze landengte het kanaal van Korinthe aangelegd. Sindsdien is Peloponnesos helemaal door water omgeven en dus eigenlijk een eiland.

Peloponnesos is een district met een grote natuurlijke variëteit. Grote en kleinere vlaktes wisselen de hoge en wat lagere berggebieden af. Vanuit de bergen ontspringen rivieren, meren en lagunes zijn op meerdere plaatsen te vinden.

Peloponnesos heeft een zeer rijke geschiedenis. Vierduizend jaar lang was Peloponnesos een centrum van belangrijke culturele ontwikkelingen in de Middellandse zee. In iedere uithoek op het schiereiland zijn er historische bezienswaardigheden die uit verschillende periodes stammen, vanaf de oudheid tot aan de recentere eeuwen. In de oudheid was Olympia de locatie waar elke vier jaar alle Griekse stammen zich verzamelden om aan de Olympische Spelen deel te nemen.

Peloponnesos is in mei 2016 door The Lonely Planet uitgeroepen tot het beste gebied om te bezoeken ter wereld.

De geschiedenis van de omgeving

Methoni

Methoni (ook Mothone, Methone, bij Homerus Pedasos) is een kleine Griekse havenstad in Messenië aan de zuidwestkant van de Peloponnesos gelegen.
Geschiedenis

Geschiedenis van Methoni

Methoni werd reeds vermeld in Homerus’ Ilias als Pedasos. De polis een belangrijke haven was in de oudheid door haar natuurlijke haven. Ze werd samen met Pylos tijdens de tweede Messenische oorlog tot 620 v.Chr. behouden als laatste bolwerk van de Messeniërs tegen Sparta, maar viel daarna tot 370 v.Chr. onder de heerschappij van Sparta. In 431 v.Chr. trachtte Athene zonder succes de stad te veroveren.

Tijdens de Romeinse burgeroorlogen versterkt Marcus Antonius Methoni, maar Marcus Vipsanius Agrippa veroverde het nog vóór de slag bij Actium. De Romeinse keizer Traianus verklaarde Methoni in het begin van de 2e eeuw n. Chr. tot vrije stad. Tijdens Byzantijns en Venetiaanse periode (vanaf 1124) werd de stad met machtige, vandaag de dag nog zeer goed onderhouden stadsmuren versterkt. In 1498 veroverden de Ottomanen de stad, en van 1686 tot 1715 viel Methoni opnieuw voor een korte tijd onder de heerschappij van Venetië. Tijdens de Griekse onafhankelijkheidsoorlog werd de stad in 1825 verwoest, maar door Franse troepen in 1827 bevrijd en aan Griekenland overhandigd.