Even kennismaken

Voordat ik meer inhoudelijke blogs plaats op onze website stel ik me met deze blog aan je voor. Het doel van het schrijven van deze blogs is om mijn lezers tips te geven. Tips over het reizen en op vakantie gaan met kinderen die extra aandacht nodig hebben. Omdat zij autisme en/of ADHD hebben. Anderen omdat ze hoog-gevoelig of hoogbegaafd zijn. Termen die ik niet fijn vind om te gebruiken maar ze geven een richting aan de behoeften. Daarnaast schrijf ik de blogs om meer bekendheid te geven aan onze kleinschalige vakantie accommodaties in Griekenland met mogelijkheid tot oppasservice.

Ik stel me voor:

Ik ben Will van den Heuvel, 59 jaar, getrouwd met Jan en we hebben een dochter van 21. De ontwikkeling van onze dochter verliep niet volgens het boekje, uiteindelijk heeft ze nu de diagnose Asperger.  In die zin voelen we ons ervaringsdeskundige. Zeker wat betreft het traject wat vele ouders af moeten leggen voordat hun kind op de juiste plek, bij de juiste persoon voor de juiste ondersteuning is.
Ik heb 10 jaar in het Voortgezet Speciaal Onderwijs gewerkt als leerkracht. Ik ben getraind en geschoold in het omgaan met kinderen en pubers met speciale behoeften.

Het roer om

In 2008 hebben we, vanuit een diep verlangen ons leven weer eens volledig om te gooien, een olijfboomgaard gekocht in het zuidwesten van de Peloponnesos in Griekenland. Een duidelijk plan bestond toen nog niet. Dat plan kwam na een ‘noodkreet’ van een moeder, vlak voor een 7-weekse zomervakantie. Ze zag heel erg op tegen die vakantie. Haar zoon wilde niet naar vakantieactiviteiten. Hij was de hele vakantie aangewezen op  de thuissituatie. Een flinke  belasting voor ouders.

Fijne vakantie

Ons plan was geboren: we gaan een fijne, kleinschalige vakantieplek maken voor gezinnen met een kind (of kinderen) dat meer aandacht nodig hebben dan vaak het geval is. Om de ouders ook tot rust te laten komen, kunnen wij een stukje van die aandacht overnemen. Dat kan puur als ‘nannyservice’ maar we kunnen ook samen activiteiten ondernemen.

Het resultaat

Inmiddels, 10 jaar later, is het zo ver dat we geëmigreerd zijn naar Griekenland. In het afgelopen jaar hebben we heel hard gewerkt aan 2 mooie, grote, comfortabele woonwagens, ieder geschikt voor het verblijf van 6 personen. We hebben het zwembad gebouwd, met jetstream. Daarnaast een kleuterbad, 50 cm diep, met jacuzzi. De infrastructuur op het land is aangelegd met opvangreservoirs voor regenwater om in de zomer de tuin te sproeien en zonnepanelen om stroom op te wekken. Warm water is uiteraard ook op zonne-energie!
Afgelopen zomer hebben we al zo’n 2 maanden gasten gehad, nog niet allemaal uit onze doelgroep, dat heeft wat meer tijd nodig verwachten we. Voor de komende zomer hopen we veel gezinnen een fijne en onbezorgde vakantie kunnen bieden.

Volgende blog

In een volgende blog ga ik in op assistentie op luchthavens als je op vliegvakantie wilt met je (speciale) kind(eren).

P.S. Schrijf je hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Hakuna Matata Holidays.