Seizoens-start

Hoewel de Spaanse gasten voor het Ironman event de echte eerste gasten waren, ging ons seizoen met een familie uit Brabant echt van start. Zij waren hier in de Nederlandse mei-vakantie omdat hun 13-jarige zoon ook meekwam. Zij hadden een geweldig mooie vakantie en hebben zeer lovende woorden achtergelaten, zowel in ons fysieke als digitale gastenboek. Omdat zoonlief graag sinaasappels wilde plukken hebben we aan een bevriende Griek gevraagd of dat mocht in zijn sinaasappelgaard. En dat mocht!

Behalve sinaasappels vonden we ook nog mandarijnen, citroenen en heerlijke grapefruits. En we ontdekten dat de sinaasappelbomen waar we de vruchten van plukten al weer de bloesems droegen voor de volgende oogst. De familie heeft genoten van overheerlijk versgeperst sinaasappelsap bij hun ontbijt tijdens hun vakantie!
Ze zijn ook mee geweest op een wandeling met de Freewalkers en een boottocht met Jan. Hierbij hebben ze zelfs gezwommen in zee, 180 C was ‘t water! Brrrrrr! Bij de boottocht hebben ze zelfs een zeeschildpad gezien! Ze hebben Grieks Pasen met ons gevierd en het feest rondom de herdenking van de Zeeslag bij Methoni van 194 jaar geleden meegemaakt. Compleet met vuurwerk, het in de fik steken van een ‘vijandig’ bootje en keiharde kanonschoten. Fantastisch om mee te maken met alle aanwezige dorpelingen. Uiteraard heeft deze familie zelf ook nog de nodige uitstapjes gemaakt; de watervallen bij Kazarma, Finikounda, Methoni en Pylos bezocht en Vo├»dokilia met het oude Frankische kasteel. Er was nog zo veel wat ze wilden zien, dat de plannen voor een volgende vakantie op ons kleine paradijsje al snel geopperd werden! Dat horen we graag natuurlijk!