Eindelijk dan weer eens een artikel op de blog van onze website. Dit was er bij alle werkzaamheden bij ingeschoten. En hard gewerkt; dat is er zeker! Zo ongerept als de olijfgaard er bij lag toen we hier aankwamen, zo onherkenbaar is het een flink aantal weken geweest. Inmiddels is het grootste deel van de bouwactiviteiten  een feit en komt er enige structuur terug.
Even een opsomming van de bouwactiviteiten: in totaal 4 platforms zijn gebouwd (met veel staal, beton en mooie natuursteen voor de landelijke uitstraling), waarvan 2 voor de img_0655 6-persoons-Pipowagens die er op komen te staan. 1 platform is gebouwd voor de opslag van regenwater en spoelwater van het zwembad; er komen 4 tanks van ieder 5000 liter op te staan, we gebruiken dit water voor de olijfbomen, de aan te leggen tuin en de moestuin. Een compensatie voor de plas water die in het zwembad gaat. Ook nog een platform voor een schuur naast het huis voor de opslag van gereedschap en materialen.

img_0640
Ik noemde al even het zwembad; dat is op dit moment helemaal uitgegraven. Eigenlijk zijn het 2 baden: 1 van 8 x 4 meter met een jetstream en een peuterbad van 2,5 x 2,5 meter met jacuzzistralen er in. Een gigantisch berg grond is er uitgekomen, die later wordt verspreid over de olijfgaard. Gisteren en vandaag zijn de hele dag 2 mannen bezig geweest met het vlechten van het betonijzer voor de bewapening, morgen wordt de betonnen bodem gestort. Na Pasen wordt het bad opgebouwd van piepschuim elementen en wordt het bad verder afgemaakt. Natuurlijk komt er een terras met ligbedden rondom de baden. We verwachten dat het bad over een maand ongeveer klaar voor gebruik zal zijn.img_0663 img_0650
Naast dit alles is Jan bezig met het bouwen van de Pipowagens. De eerste is buitenom, qua houten afwerking, al ver klaar en gebeitst. Jan is nu de indeling aan de binnenkant aan het maken. Er komen 3 slaapkamertjes in. 1 slaapkamer met een 2-persoonsbed en 2 met stapelbedden zodat elke woonwagen geschikt is voor 6 personen. In de Pipowagens is ook een toilet en douche. Ook komt er nog een knusse zithoek om bij de wat killere avonden buiten het zomerseizoen, comfortabel binnen te kunnen zitten. Buiten komt een fijne loungehoek en een keuken met de nodige voorzieningen voor 6 personen en een ruime eettafel om heerlijk uitgebreid aan te tafelen.

img_0349 img_0647-2 img_0275 img_0150

 

 

 

In een notendop heb ik hierboven de ontwikkelingen beschreven, als u meer wilt weten kunt u onze Facebook pagina liken en volgen en u inschrijven voor de nieuwsbrief. Ongeveer 1 x per maand krijgt u dan een update van onze activiteiten, aanbiedingen en weetjes.

p1030375

www.hakunamatataholidays.nl ; op de homepage kunt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief.

Facebook: @hakunamatataholidays.griekenland